In english
Etusivu     Palvelut     Ympäristö     Perinteet     Hinnasto     Yhteystiedot
Majoitu & Herkuttele     Vietä ikimuistoinen juhla     Kokousta & Kouluttaudu     Koe & Näe    
Eva Rynäsen ateljee Paaterissa
     Auringonnousu Kolilla
     Koskenlaskua Ruunaalla
     Nuotiotulilla Pielisen saaressa
    
Patikointia Kolilla

Koe ja Näe

Kaipaatpa lepoa, hiljaisuutta ja luonnonrauhaa tai aktiivista lomaa Pohjois-Karjalan kulttuuri- ja luontokohteita kierrellen ja ohjelmapalvelutarjonnasta nautiskellen, Herranniemi on hyvä valinta tukikohdaksesi. Pielisen alueen ympäristö tarjoaa nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Kesäisin teemme veneretkiä jylhästä kansallismaisemastaan tunnetulle järvelle - voit myös vuokrata kanootin, soutuveneen tai polkupyörän ja tutustua lähiympäristöön. Talvella voit muun muassa hiihtää Pielisen jääladuilla, kalastaa, varata huskysafarin paikalliselta yrittäjältä, tai ajella Suomen sisävesien pisintä jäätietä Kolille laskettelemaan. Herranniemen monipuoliset saunat, yrttikylvyt ja muut rentouttavat palvelut auttavat palautumaan päivän menojen päälle.

Keskellä kauneinta Pohjois-Karjalaa sijaitseva Vuonislahti on vireä kylä, josta löytyy muun muassa kesätori, tanssilava, kylätoimintakeskus ja pieni kyläkauppa. Lähellä sijaitsee Eva Ryynäsen ateljee ja kirkko, Pikku Kilin eläinpuisto ja laaja Pielisen ulkomuseo. Kilometrin päässä Kuivalan tilalla järjestetty ratsastusretki islanninhevosilla on mieliin jäävä kokemus. Hyvät marja- ja sienimaastot avautuvat heti kylän tuntumasta.

Villit Ruunaan kosket patikointi- kalastus- ja koskenlaskumahdollisuuksineen, Patvinsuon kansallispuisto, Nurmeksen koivukaupunki, rajakarjalainen Ilomantsi ja iloinen Joensuu ovat vain tunnin ajomatkan päässä. Pielisen yli Kolin kansallispuistoon pääsee kesällä autolautalla, sekä tilauksesta vesibussilla tai kirkkoveneellä. Talvella hurautat sinne jäätietä pitkin varttitunnissa hiihtämään ja laskettelemaan.

Lisätietoa ympäristön kohteista: Ympäristö
Lisätietoa aktiviteeteista: Palvelut: Aktiviteetit