In english
Etusivu     Palvelut     Ympäristö     Perinteet     Hinnasto     Yhteystiedot
               
    

Ympäristö


Kulttuurikylä Vuonislahti Pohjois-Karjalan sydämessä

Herranniemi sijaitsee keskeisellä paikalla Pohjois-Karjalan matkailunähtävyyksien kiertämiseen. Kaunista luontoa ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa - sijaitseehan Herranniemi itsessäänkin ainutlaatuisella paikalla Pielisen rannalla vastapäätä Kolia. Ympäristöstä löytyy kuitenkin paljon vierailemisen arvoisia luonto- ja kulttuurikohteita, joita ei kannata jättää näkemättä ja kokematta.

Kulttuurikylä Vuonislahti tarjoaa jo itsessään monenlaista nähtävää ja koettavaa: kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljee, upea honkahirsikirkko ja galleriakahvila sijaitsevat meiltä maantietä seitsemän kilometrin ja vesiteitse vain kolmen kilometrin päässä. Vuonislahdesta löytyy tanssilava, karavaanialue, kylätoimintakeskus Kukko lounaskaviloineen ja käsityömyymälöineen, rantateatteri Herranniemen rannasta, sekä kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ja kirjailija Heikki Turusen elämäntyötä kunnioittamaan rakennettu taiteilijatalo Hupeli. Kyllällä järjestetään muun muassa kesätoreja, lavatansseja, taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä, sekä perinteiset Muikkumarkkinat ja pelimannimusiikkitapahtuma Vuonis Soikoon. Seuraa ajankohtaista-sivuamme.

Pikkukilin elämyspiha ja erämaakaupunki Lieksa

Naapurikylältä löydät Pikkukilin elämyspihan, jossa on kesäaikaan ihasteltavissa jopa 250 eläintä. Pikkukili on avoinna myös talvisin. Puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsee erämaakaupunki Lieksa, jossa voit vierailla muun muassa Suomen suurimmassa ulkomuseossa Pielisen museossa. Museossa on lähemmäs 70 vanhaa rakennusta - vanhimmat 1600-luvulta. Rakennusten lisäksi Pielisen museosta löytyy savottamuseo ja laaja esinemuseo.

Koli, Ruunaa ja Patvinsuo - Pohjois-Karjalaisen luonnon helmiä

Kolin kansallispuistoon, laskettelurinteille ja laduille matkustaa autolla noin tunnin - tosin talvisaikaan jäätie lyhentää matkan varttituntiin. Kesäisin myös venekuljetukset Vuonislahdesta Kolille järjestyvät tilauksesta ja kuka tahansa venekyydin kokenut voi epäilemättä sanoa, ettei ole parempaa tapaa lähestyä jylhää kansallismaisemaa, kuin vanhaa reittiä Pielisen yli vaaranäkymän jykevöityessä hiljalleen silmien edessä. Myös autolauttamatka Lieksasta on elämys itsessään - lautta kulkee kesäkaudella päivittäin kaksi kertaa molempiin suuntiin.

Ruunaan kosket sijaitsevat nekin vain vajaan tunnin ajomatkan päässä. Ruunaalla voit laskea koskia turvallisesti isolla koskiveneellä, tai vähän villimpää menoa halutessasi vaikkapa kumilautalla tai kanootilla. Ympäristöstä löytyy myös runsaasti patikointireittejä laavuineen ja perhokalastajille Ruunaa on kalastusaikana oikea keidas.

Patvinsuon kansallispuisto sijaitsee lieksan ja Ilomantsin rajalla; näkemisen arvoisia ovat niin suuri suo itsessään, kuin myös upea, hiekkarantainen erämaajärvi Suomunjärvi, jota kiertää 15 kilometrin mittainen patikkapolku nuotiopaikkoineen.

Linkkejä matkailu- ja luontokohteisiin:

Vuonislahden kylä
Paateri - kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljee Kylätoimintakeskus Kukko
Kuivalan islanninhevostalli
Pikkukilin elämyspuisto

Kolin kansallispuisto
Koli.fi
Koli-husky
Ruunaan matkailu
Ruunaan retkeilyalue
Pielisen museo
Patvinsuon kansallispuisto
Erä-Eero

Lieksan kaupunki
Visit Karelia- matkailupalvelu

Yleistä ympäristöstä ja aktiviteeteista: Koe & näe
Lisätietoa aktiviteeteista: Palvelut: Aktiviteetit