Muut palvelut

Vuonislahden palveluita

Kulttuuriseura Pielisen Lumon palvelut

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Pielisen alueen kulttuuritoiminnan, taiteen ja kulttuurimatkailun hyväksi sekä vuonislahtelaisten taiteilijoiden, kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ja kirjailija Heikki Turusen, henkisen perinnön vaalimiseksi.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi välitöntä voittoa tavoittelematon yhdistys

  • järjestää Pielisen alueen taide-elämää ja kulttuuria edistäviä kokouksia, seminaareja, näyttelyjä, teatteritoimintaa ja muita tilaisuuksia,
  • edistää ja vaalii kuvanveistäjä, professori Eva Ryynäsen ja kirjailija Heikki Turusen tuotantoa ja edistää kulttuurielämää koskevaa tutkimusta,
  • harjoittaa alaansa liittyvää julkaisutoimintaa

Yhteydet: pielisenlumo@vuonis.net, 0400 170255

Wanhan Koulun Puodin kauppa- ja kahvilapalvelut

Vuonislahden koulu juontaa juurensa 1800-luvun lopulle. Nyt rakennuksessa sijaitsee Puotimme, josta löydät palveluita helposti keskeltä kylää juna-aseman läheisyydestä. 

Kyläkaupassamme on ruokakauppa, paikallisia tuotteita, käsitöitä, ekologisia tuotteita, mökkiviemisiä, lahjatavaroita ja paljon muuta. Meiltä löydät myös antikvariaatin, apteekin palvelupisteen sekä postin noutopisteen. Voit nauttia maalaismiljööstä kupposen ääressä kahvilassamme ja napata mukaan vaikkapa juuri paistetun leivän.

Jos olet matkalla Kolilla, KoliStoren elämyskaupasta löydät retket myös meidän puotiin.

Yhteydet:

Wanhan Koulun Puoti Oy

Vuonislahdentie 184, 81590 Vuonislahti
p. 045 344 5627
info@wanhankoulunpuoti.fi
www.wanhankoulunpuoti.fi

Puu-Poika -tuotteet

Tapion tarhoista ihmisten iloksi! Puupoika Tapio Nevalaisen eläinhahmot ovat tekemässä paluun voimaeläinten muodossa. Tapio on matkailuyrittäjä ja koristepuuseppä.

Hänen jokainen eläinhahmo on käsityönä rakkaudella Pielisen maisemissa, rantametsän puista syntynyt.

Muinaiset esi-isämme kunnioittivat ja palvoivat eläimiä, kokivat sielunkumppanuutta kaikkien luonnon luomien kanssa. Eläimillä ajateltiin olevan monenlaisia myyttisiä voimia, jotka auttoivat, ja joiden avulla pystyi tutkimaan itseään. Voimaeläin onkin tavallaan sielusi kuvastin, joka ilmaisee luonnettasi – vahvuuksiasi ja heikkouksiasi. Kulkee mukana elämänpolulla myötä- ja vastamäissä.

Voimaeläinhahmoja omilla tarinoillaan saa tällä hetkellä Herranniemestä paikan päältä tai postitse. Myös muita uniikkeja puutuotteita on tekeillä. Tulossa muun muassa keittiö/tarjoiluvälinesarja. Ilmoittelemme pian, kun tuotteita ja jälleenmyyntipaikkoja tulee lisää!

Yhteydet:

Kestikievari Herranniemi Ky Vuonislahdentie 185, 81590 Vuonislahti
p. 0400 482 949
reception@herranniemi.com

Savusaunapalvelut
  • Kestikievarin savusauna. Mahdollisuus saunoa myös monissa muissa kievarin saunoissa. Tilaukset ja tiedustelut: 0400 482949, reception@herranniemi.com
  • Raapion savusauna. Perinteinen piensavusauna-juhla, joka sisältää saunomisen myös samassa pihapiirissä olevassa kertalämmitteisessä Aitokiuas-saunassa. Paketti voi sisältää myös saunajuomat ja iltapalan sekä tarvittaessa venekuljetuksen saunamatkalle. Tilaukset ja tiedustelut: 0400 170255, vuonis@vuonis.net